V Harrachově se o víkendu lyžovat nezačne. Proč?

Zahájení lyžařské sezóny v Harrachově plánované na sobotu 15. prosince tamní skiareál kvůli nedostatku sněhu zrušil.

Skiareál Harrachov chtěl zahájit novou lyžařskou sezónu tuto sobotu 15. prosince. Podle provozovatelů střediska ale na sjezdovce Červená II stále není dostatek přírodního ani technického sněhu. Proto slavnostní start sezóny a připravený program bez náhrady zrušili.

Rýžoviště otevře o Vánocích

Podle provozního náměstka areálu Vlastislava Fejkla sněžná děla stříkají technický sníh nejen na sjezdovku Červená II v centru Harrachova, ale taky na Rýžovišti.  Na sjezdovkách je zhruba 20 centimetrů sněhu. Potřeba ho je ale jednou tolik. Červená II by měla být otevřená v polovině příštího týdne. Rýžoviště pak až na vánoční svátky.

Místo Harrachova se mohou lyžaři a snowboardisté vydat v Libereckém kraji do Rejdic na pomezí Jizerských hor a Krkonoš anebo na Ještěd.

V Jizerkách už si lyží užijete

Nová zimní sezona startuje v Jizerských horách. Už dnes 14. prosince se lyžuje v Rejdicích, večerní lyžování nabízí na sjezdovce F10 Ještěd. Na Tanvaldském Špičáku spustí lanovku v sobotu 15. 12.

Do hor se dá vyrazit také na běžky. Lyžaři mají k dispozici rolbou upravené základní okruhy v okolí Bedřichova, Kristiánova a Jizerky.

Spustit audio

Související