V Etiopii jsem si říkal, že to ani není možné, že je to káva, vzpomíná pražič Kristián Kříž
Pražič a kavárník Kristián Kříž se kávě věnuje už léta. Nejprve jako nadšený konzument, později jako zakladatel kavárny s vlastní praženou kávou. Kromě zajímavého povídání o kávě přiblížil i Liberecký kávový festival.
Čtěte také
„Ty nejlepší zážitky nastávají, když jste právě v té zemi, kde se káva pěstuje, kde máte možnost ochutnat to nejčerstvější kafe, co existuje. Do dneška si vzpomínám na stůl plný kávy v Etiopii, kdy jsem si opravdu říkal, že to ani není možné, že je to kafe,“ vzpomíná na kávový zážitek Kristián Kříž.
Je mimo jiné také národním koordinátorem SCAČR, organizátorem druhého ročníku Libereckého kávového festivalu, který se koná 27. a 28. ledna 2024 v Liebiegově paláci v Liberci.
Která zrna jsou považována za „královnu“ kávy? Jak se káva degustuje? V čem je úskalí instantní kávy? A jaké jsou v současné době trendy v přípravě kávy? Poslechněte si záznam rozhovoru.
Související
-
Ristretto, Latte macchiato, Flat white, nebo Lungo? Jak se vyznat v kávě
Také se při pohledu na nabídku kávy nemůžete rozhodnout, protože nevíte, co který z názvů znamená? Hostem Dopoledne pod Ještědem byl majitel kavárny Kristián Kříž.
-
Jak propojit kávu s uměním? O víkendu to poprvé zkusí v libereckém Malém divadle
Jakub Marvan si do Kultury pod Ještědem pozval Kristiána Kříže, jednoho z pořadatelů Libereckého kávového festivalu Czech Brewers Cup 2023.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.