V Etiopii jsem si říkal, že to ani není možné, že je to káva, vzpomíná pražič Kristián Kříž

Pražič a kavárník Kristián Kříž se kávě věnuje už léta. Nejprve jako nadšený konzument, později jako zakladatel kavárny s vlastní praženou kávou. Kromě zajímavého povídání o kávě přiblížil i Liberecký kávový festival.

Čtěte také

„Ty nejlepší zážitky nastávají, když jste právě v té zemi, kde se  káva pěstuje, kde máte možnost ochutnat to nejčerstvější kafe, co existuje. Do dneška si vzpomínám na stůl plný kávy v Etiopii, kdy jsem si opravdu říkal, že to ani není možné, že je to kafe,“ vzpomíná na kávový zážitek Kristián Kříž.

Je mimo jiné také národním koordinátorem SCAČR, organizátorem druhého ročníku Libereckého kávového festivalu, který se koná 27. a 28. ledna 2024 v Liebiegově paláci v Liberci.

Která zrna jsou považována za „královnu“ kávy? Jak se káva degustuje? V čem je úskalí instantní kávy? A jaké jsou v současné době trendy v přípravě kávy? Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související