Snoubení chutí je v gastronomii velmi důležité, je přesvědčený šéfkuchař Robert Sklenář
Liberecký šéfkuchař Robert Sklenář dělá v současné době svým kuchařským uměním radost na Moravě. Rozhodující pro kvalitu jídla jsou pro něj čerstvost a spolupráce s místními farmáři.
Čtěte také
„Mám rád, když si projdu okolí, místní dodavatele, farmáře, a vždycky si spolu sedneme, pobavíme se o těch věcech, ochutnám, oni vytáhnou nějaké vzorky, a dejte si, ochutnejte a podobně, a já už u toho, kdy to ochutnávám, si v hlavě sumíruju, k čemu bych to dal, jaká je to chuť,“ popisuje liberecký šéfkuchař Robert Sklenář, který v současné době působí v kuchyni ve Vinařství Šílová v Mikulově na Moravě, co předchází vlastnímu vaření.
„Snoubení chutí je v gastronomii velmi důležité, a tak si to propojuji. A když si k tomu můžu dát ještě decku vína, tak si ji dám, abych si to všechno spojil, a tohle mě hrozně baví,“ dodává s úsměvem.
Jak se Robert Sklenář dostal ke své profesi? Na jaké období rád vzpomíná? Proč nezapomene na konci dne poděkovat všem v kuchyni i na place? A jak se mu daří vychovávat nové kuchaře? Poslechněte si záznam rozhovoru.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka