V České Lípě zavřeli pro veřejnost hlavní část stadionu U Ploučnice. Začala tam rekonstrukce

14. říjen 2024 14:43

Veřejně přístupný běžecký ovál v České Lípě je od 14. října 2024 uzavřený. Na stadionu U Ploučnice totiž začala rekonstrukce atletického areálu a fotbalového hřiště. Všechny práce by měly být dokončené v říjnu 2025.

Čtěte také

V plánu je kompletní rekonstrukce atletického zázemí, jako jsou plochy pro skok daleký a vysoký a samozřejmě běžecké dráhy, která obkružuje fotbalové hřiště. I to je součástí projektu. Vybuduje se tam mimo jiné nový systém automatické závlahy a areál by měl dostat také nové umělé osvětlení.

Areál si už převzala stavební firma Swietelky. Celá akce vyjde na zhruba 47 milionů korun. Příprava trvala několik let, během nichž se ukázalo, že atletická dráha je v mnohem horším stavu, než se očekávalo. Poslední větší rekonstrukce atletického stadionu byla v roce 2000, kdy dráha dostala umělý povrch místo původní antuky.

Na stadionu jsou také další sportoviště, která je možné dál využívat. V provozu zůstávají tenisové kurty, krytá hala na badminton i fotbalové hřiště s umělým trávníkem. Dále je možné využívat i hřiště na basketbal nebo venkovní posilovnu.

Současná oprava má být dokončená v říjnu roku 2025. Město už ale postupně připravuje také další úpravy. Jak Českému rozhlasu řekl ředitel příspěvkové organizace sport Česká Lípa Jaroslav Češka, chystá se přestavba škvárového hřiště za železničními viadukty, kde už se začalo s přípravou geologických průzkumů podloží.

Je také sestavená pracovní skupina, která má navrhovat i další vylepšení areálu, který vznikl na konci 50. let 20. století na zasypaných ramenech řeky Ploučnice. Cílem je například postupně vylepšit tribuny a další zázemí pro diváky, například parkoviště.

Spustit audio

Související