V České Lípě začíná mezinárodní festival Lípa Musica, který potrvá až do 28. října

Začíná mezinárodní festival klasické hudby Lípa Musica. Představí 22 hudebních projektů a doprovodných programů, k vidění budou nejen v Libereckém, ale i v Ústeckém kraji a v saském příhraničí.

V českolipské Bazilice Všech svatých bude v sobotu 4. září galalavečer věnovaný letošnímu 20. výročí této hudební přehlídky. Vystoupí Pavel Haas Quartet (Veronika Jarůšková – 1. housle, Marek Zwiebel – 2. housle, Luosha Fang – viola a Peter Jarůšek – violoncello) a komorní sbor Martinů Voices, dirigovat bude Lukáš Vasilek.

„Uvedeme světovou premiéru slovenské skladatelky Ľubicy Čekovské, která napsala krásnou kantátu, která se jmenuje Domov. Vypráví o Sudetech, o místě, kde všichni žijeme, o tom, co někteří lidé museli zažít, a také o novém pohledu na tu dobu,“ uvedl k chystanému koncertu ředitel festivalu Martin Prokeš.

Publikum se také může těšit na Madrigaly od Giovanniho Pierluigiho da Palestrina, Tři zpěvy, op. 42 od Johannese Brahmse a na e Deum in C Benjamina Brittena. Koncert začíná v 19:00 a potrvá asi hodinu a půl.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související