Uzavírka Žitavské ulice v Liberci zkomplikuje dopravu, dotkne se i autobusů a tramvají MHD

25. únor 2022 09:57

26. února 2022 začne oprava tramvajových kolejí mezi Viaduktem a vlakovým nádražím v Liberci. Pro dopravu se úplně uzavře Žitavská ulice. Změny pocítí i cestující ve veřejné dopravě. Podrobnosti zjistila redaktorka Jana Švecová.

Pro veškerou dopravu bude zavřený úsek od křižovatky s ulicí 1. máje až po křižovatku s Hanychovskou ulicí. Uzavírka by měla trvat do 13. března. Důvodem je plánovaná dlouhodobá uzavírka silnice I/35 kvůli opravě mostů. Než začne, potřebuje liberecký dopravní podnik provést nutnou rekonstrukci 140 metrů dlouhého kolejiště.

Úplná uzavírka silnice od nádraží k viaduktu se velmi výrazně dotkne jak autobusových linek, tak provozu všech tramvají. Jaká konkrétní omezení uzavírka Žitavské ulice v Liberci přinese, upřesnila mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

„Nepřetržitou výluku na tramvajové trati 2 a 3 v úseku Rybníček-Dolní Hanychov-Horní Hanychov. Omezení dopravy na tramvajových linkách ve směru do Jablonce nad Nisou a autobusových linek 16, 22, 27, 30, 34, 36, 37 a 94,“ popsala Poršová.

  • Linky číslo 5 a 11 z Jablonce nad Nisou a Vratislavic nepojedou až k Viaduktu, ale budou končit na terminálu ve Fügnerově ulici.
  • Cestující v tramvajích číslo 2 a 3 ve směru z Lidových sadů dál do Dolního a Horního Hanychova čeká přestup do náhradních autobusů na zastávce Rybníček.
  • Pro autobusové linky se posune zastávka u nádraží zhruba o 200 metrů dál do Nákladní ulice, ve směru k výpadovce na Turnov.
  • Linky číslo 16, 22, 27, 30, 34, 36, 37 a 94 budou jezdit po objízdné trase, na ní ale nebudou zastavovat.

Oprava křižovatky se omezí také příměstskou a dálkovou dopravu, cestující by to ale neměli výrazně pocítit. Autobusy jak příměstských, tak i dálkových autobusů, například z Prahy, budou po dobu uzavírky vjíždět na autobusové nádraží náhradním vjezdem z Vaňurovy ulice. Vzhledem k tomu, že se dopravní situace u libereckého nádraží a viaduktu zkomplikuje, měli by počítat s případným zpožděním.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související