Uzavírka v jablonecké ulici Budovatelů komplikuje dopravu. Změnila i trasy některých autobusů

16. květen 2023 09:10

Kvůli rekonstrukci tramvajové trati je uzavřená část ulic Budovatelů a Na Vršku v Jablonci nad Nisou. Omezení potrvá do 6. června. Stavební práce omezují také provoz autobusů jedoucích k autobusovému nádraží. Policie nabádá řidiče, aby uzavírku respektovali. Objízdná trasa vede od kruhového objezdu v Tovární ulici směrem do centra ulicí U Nisy.

Čtěte také

V Jablonci nad Nisou finišuje rekonstrukce tramvajové trati. Kvůli tomu je zavřená část hlavního průtahu městem ve směru od Vratislavic nad Nisou. Uzavírka se promítla i do jízdních řádů městských autobusů.

Při cestě do Jablonce nad Nisou přes Vratislavice nad Nisou, musí řidiči počítat s tím, že za kruhovým objezdem za Brandlem musí sjet z hlavní silnice do vedlejší ulice U Nisy a přes ni pak pokračovat do centra města.

V opačném směru, tedy z centra Jablonce po hlavním tahu ulicemi Budovatelská a Liberecká směr Vratislavice, je průjezd možný. Zcela uzavřená je ulice Na Vršku za supermarketem Albert, protože z obou stran ústí na tramvajovou trať, která se momentálně modernizuje a není možné přes ni projet.

To se nelíbí tamním obyvatelům, protože nemají kde parkovat, ani dalším řidičům, kteří zákaz vjezdu zkouší nevnímat.

V pondělí 15. května už to musela několikrát řešit státní i městská policie, která řidiče upozorňuje, aby respektovali dopravní značení, které v místě přechodně je, a zároveň varuje, že místo budou průběžně sledovat strážníci a případné porušení budou řešit na místě pokutou.

Částečné uzavření ulice Budovatelů ovlivnilo provoz městské autobusové dopravy

Autobusy, které jezdí místo tramvají, nemohou zajíždět na zastávku Liberecká ani otočku v Tyršových Sadech. Konečná stanice se tak posunula na křižovatku ulic U Nisy a Budovatelů.

Velký dopad to pak má na 6 autobusových linek ve směru z Rýnovic a Proseče, které tamtudy jezdí na autobusové nádraží. Ty teď místo toho jezdí přes Horní náměstí a vynechávají zastávky Liberecká, Lázně a Kamenná.

Aby dopad na cestující byl co nejmenší, zavedl dopravní podnik speciální linku, která obslouží dolní centrum města.

„Po dobu částečné uzavírky bude v pracovní dny v době od 8.15 do 12.45 v intervalu 60 minut v provozu nová linka číslo 123, a to na trase autobusové nádraží, Kamenná, Mírové náměstí, kino Radnice, Divadlo, Liberecká, Lázně, Kamenná, a zpět na autobusové nádraží," upřesnila mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Rekonstrukce tramvajové trati v Jablonci nad Nisou se blíží k závěru. Uzavírka ulice Budovatelů skončí 6. června a samotná tramvajová trať z Vratislavic nad Nisou do Jablonce nad Nisou by měla být hotová do konce června 2023.

Spustit audio

Související