Turnovské divadlo bude větší. Plány dnes představí architekti

19. červen 2018 09:10

Lidé v Turnově se dnes 19. června od 17 hodin mohou seznámit s plánovanou modernizací a přístavbou divadla. Plány představí architekti ze studia Josefa Pleskota, které vyhrálo veřejnou soutěž.

S plány se mohou Turnované seznámit dnes od pěti hodin odpoledne v prostorách kina Sféra v Kulturním centru Střelnice. Kdo přijde, vysvětluje mluvčí města Anna Dohnalová: „Přijede pan architekt Josef Pleskot se svým týmem. Ateliér kompletně představí, co se bude dít při přístavbě.“

Nový prostor pro setkávání diváků

Právě ateliér Josefa Pleskota vyhrál soutěž na přístavbu divadla. Dnes by měl představit projektovou dokumentaci. Z té bude jasné, jak vyřešil třeba prostor před divadlem nebo zadní přístavbu šaten.

Divadlo by přístavba měla celkově zvětšit. Přibude třeba prostor, ve kterém se mohou setkávat diváci i po představení, a zvětšit by se měly šatny i toalety. Město chce zahájit dostavbu v příštím nebo přespříštím roce. Turnov přímo oslovil dva uznávané architekty, Josefa Pleskota a Ladislava Lábuse.

Zastupitelé vybrali Pleskotův návrh, byl prý odvážnější než Lábusův. Počítá se s použitím skla a kovu. V divadle se každoročně konají dvě divadelní přehlídky – Turnovský drahokam a Modrý kocour.

autoři: Ivana Bernáthová , jch
Spustit audio