Treasure Hunt Nový Bor, tedy hledání pokladu. Tak já na to klikám… Kolega Jelínek zkouší novou venkovní hru

9. červen 2023

I obyvatelé a návštěvníci Nového Boru si můžou zkusit novou zážitkovou venkovní hru, kterou zorganizovalo tamní Turistické informační centrum. Až do konce roku 2023 je zdarma. Na vlastní kůži si ji vyzkoušel i náš redaktor.

Nová novoborská interaktivní hra vezme hráče do přírody

„Je tady Treasure Hunt Nový Bor, tedy hledání pokladu… Tak já na to klikám… Teď se mi rozběhl čas, a musím zamířit k prvnímu bodu…,“ zapojil se do hry redaktor Jiří Jelínek.

Návštěvníci i obyvatelé Nového Boru si mohou ve městě a jeho okolí nově zahrát interaktivní hru pro mobilní telefony. Do konce roku se soutěže může zdarma zúčastnit každý, kdo se přihlásí načtením QR kódu umístěném na bráně infocentra za budovou sklářského muzea.

Lidé si při hře projdou město a jeho okolí a prostřednictvím mobilních telefonů budou plnit různé úkoly.

Startuje se u nové budovy infocentra v Kalinově ulici, kde je umístěný QR kód s možností stažení hry do mobilního telefonu. Jak popsala vedoucí infocentra Petra Matěchová, původně hra měla být za vstupní poplatek 50 korun. Na poslední chvíli se ale rozhodlo, že až do konce roku 2023 bude zdarma. Na konci sezóny město vyhodnotí výsledky a nejlepší hráči získají věcné ceny.

A jak to šlo redaktorovi Jiřímu Jelínkovi? Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související