Tipy na víkend v Libereckém kraji: Tata Bojs v Jablonci, Den zvířat v zoo i Krakonošův divadelní podzim

3. říjen 2024

Také první říjnový víkend je u nás nabitý událostmi, přinášíme několik tipů, co si nenechat ujít.

Tata Bojs v Jablonci nad Nisou

Čtěte také

V pátek 4. října přijede do Jablonce nad Nisou alternativní rocková skupina Tata Bojs, která na hudební scéně působí už 36 let. „Zahrajeme písničky, které budou průřezem všech našich alb, se záměrem na současný repertoár. Přijede s námi i Matěj Belko, náš nový člen, který, kromě toho, že je zdatný klávesista, tak také ovládá kytaru. Takže některé písničky máme i v trošku jiných úpravách a verzích, než když jsme byli naposled v Eurocentru, to už je docela dost dávno,“ zval v našem vysílání na koncert hudebník Milan Cais. Začátek koncertu je ve 20 hodin.

Vivaldi v Turnově

Do turnovského kostela Narození Panny Marie můžete v pátek 4. října zavítat na koncert klasické hudby. Vivaldiho Čtvero ročních období v provedení špičkového houslisty Josefa Špačka a soubor Barocco sempre giovane zazní od 19 hodin.

Den zvířat

V sobotu 5. října můžete oslavit Den zvířat v liberecké zoo. Zábavnou formou se dozvíte zajímavé informace o zvířatech, i ze zákulisí ZOO. Chybět nebude dobrá káva a zábava pro děti. Od 9 do 15 hodin budou komentované prohlídky, komentovaná setkání u zvířat; koho zajímá historie zahrady, může se zúčastnit speciální komentované prohlídky. Po celém areálu budou rozesety stanoviště nabízející nejrůznější aktivity pro děti i dospělé.

Pivo na Ještěd

Jizersko-ještědský horský spolek zve v sobotu 5. října spolu s Hotelem Ještěd na závody ve vynášení sudů piva na vrchol Ještědu. Závody se konají s jednou výjimkou pravidelně od roku 2003. Závody ve vynášení sudů piva spočívají v tom, že závodníci vynášejí na zádech plné sudy piva (50, 30, nebo 15 litrů) od spodní stanice lanovky na vrchol Ještědu. Jako doplňková disciplína se koná i kategorie rodič s dítětem v krosně. Začíná se v 10 hodin u dolní stanice lanovky.

Krakonošův divadelní podzim

Čtěte také

Ve Vysokém nad Jizerou v pátek 4. října startuje 55. ročník festivalu Krakonošův divadelní podzim, tedy přehlídka venkovských divadelních souborů. Hlavní scénu má v nejvýše položeném kamenném divadle u nás, které patří nejstaršímu ochotnickému divadelnímu spolku v Čechách. Program festivalu najdete zde.

Běh krytem civilní obrany

V rámci festivalu Sportfilm Liberec se v neděli 6. října se můžete od 10 hodin zapojit do netradičního závodu a využit tak jedinečné příležitosti prohlédnout si liberecké podzemí. 4. ročník závodu startuje u vchodu do krytu civilní obrany v Lucemburské ulici.

Jizerská 50 v Naivním

Čtěte také

Naivní divadlo v Liberci uvádí v pátek 4. října v premiéře nové inscenace Do stopy! Je věnována legendárnímu závodu Jizerská 50 a je pro děti od 5 let i pro dospělé. Podle tvůrců, režiséra Martina Tichého a dramatika Tomáše Syrovátky, se „na pozadí nonverbální klauniády se sportovním komentářem diváci mimo jiné dozvědí spoustu zajímavostí z historie a průběhu tohoto legendárního závodu.“ Inscenace má také originální scénografii, většina kulis a kostýmů je ze starých běžek a dobového oblečení, které divadlu věnovali dárci z Liberce i dalších měst. Začátek je v 17 hodin, další repríza 14. listopadu.

Živá kultura = živý Liberec

Další tipy najdete v přehledu akcí Živá kultura = živý Liberec, který je neziskovým projektem Knihkupectví a antikvariátu Fryč. Projekt propaguje a propojuje libereckou kulturu a jednotlivé pořadatele.

autoři: Tomáš Beneš , reČRoL | zdroj: webové stránky zmíněných pořadatelů
Spustit audio

Související