Tanec, paličkování i zdobení perníčků. Babičku roku Libereckého kraje vyhrála seniorka z Liberce

13. září 2020

Celkem šest seniorek se v uplynulém týdnu v libereckém Experimentálním studiu utkalo o krajský titul Babička roku. Diváci mohli vidět tanec, paličkování nebo zdobení perníčků.

Vítězkou se stala paní Růžena Haidlová z libereckého Ostašova, které je 82 let a byla zároveň nejstarší účastnicí soutěže. Ve volné disciplíně bodovala charlestonem, který tančila se svou vnučkou Petrou Bosákovou v retro šatech.

Babička roku Libereckého kraje Růžena Haidlová zaujala charlestonem, který zatančila se svou vnučkou Petrou Bosákovou

„Pro mě je to ohromné překvapení, protože jsem neměla žádný exkluzivní výstup. Scénku jsme postavili tak, aby to bylo zábavné. Tak snad se nám to podařilo, aby se lidi pobavili,“ komentovala své vítězství Růžena Haidlová.

Mediálním partnerem krajského kola soutěže Babička roku je Český rozhlas Liberec.jpg

Do soutěže se prý přihlásila sama spolu s kamarádkou, která se také zúčastnila. Vítězství v krajském kole jí zajistilo postup do celostátního kola, které se bude konat na výstavišti Flora Olomouc 18. listopadu.

Vítězka krajského kola soutěže Babička roku Růžena Haidlová z Ostašova s vnučkou  Petrou Bosákovou.jpg

Talentovou soutěž Babička Libereckého kraje pořádala Krajská Rada seniorů Libereckého kraje. Ta podporuje několik spolků a organizací, které nabízí trávení volného času seniorům v jednotlivých městech.

autoři: Kateřina Hartmanová , Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související