OBRAZEM: Studenti druhých a třetích ročníků textilní fakulty TUL vystavují v jablonecké Galerii N

Desítky ručně tkaných tapisérií, kreativně ušitých oděvů, ale i potištěných látek a textilních plastik vytvořili studenti katedry designu Technické univerzity v Liberci. Své semestrální práce představují na společné výstavě, byla se tam podívat naše redaktorka.

V Galerii N v Jablonci nad Nisou teď studenti druhých a třetích ročníků textilní fakulty liberecké Technické univerzity vystavují své semestrální práce. Mladí designéři sami navrhovali látky, ze kterých pak tvořili. Letos to měli obtížné, kvůli protiepidemickým opatřením nemohli do ateliérů, pracovali doma. Jejich tradiční výstava je vůbec poprvé k vidění jen virtuálně. 

Dvěma patry Galerie N, plnými figurín oblečených do originálních oděvů, provedla naši redaktorku pedagožka katedry designu Zuzana Veselá. Studenti měli dvě témata „Můj svět, moje vize" a „Živá flóra". Čím se studenti inspirovali, vysvětlil vedoucí výtvarník katedry designu Svatoslav Krotký. Popsal také, jak vznikají originální textilní tisky pro oděvní zpracování, které jsou určitou doménou liberecké univerzity.

Design nových látek museli studenti letos vytvořit doma a s pedagogy je konzultovat on-line, nemohli být ani přítomni tisku v univerzitních dílnách. Virtuální prohlídka výstavy je na webových a facebookových stránkách Technické univerzity Liberec. 16. února bude její dernisáž, kde své semestrální práce představí i studenti ateliéru skla a šperku. Výstava potrvá do 19. 2.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související