Suši i hamburgery, ale i chobotnice, zebry či krokodýli. V Liberci se koná kulinářský Fresh festival

17. červen 2023 08:45

V Liberci v pátek 16. června začal další ročník Fresh festivalu, dvoudenní přehlídky špičkových českých restaurací, pivovarů a vinařství. V parku v liberecké Budyšínské ulici tak ještě v sobotu 17. června můžou lidé ochutnat různé delikatesy, nebo se třeba potkat se slavnými kuchaři jako je Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák nebo Pavel Sapík.

„Cílem je, aby sem mohli přijít lidé a užívat si dva dny plné skvělé gastronomie. Protože není moc míst, kde je koncentrováno tolik skvělých restaurací, pivovarů, vinařství, delikates…“ přiblížil ředitel festivalu Petr Jirásek.

Návštěvníky tak v jednotlivých stáncích čekají například hamburgery, suši, chobotnice, krevety, ale i cukrovinky, nebo třeba takzvaný extrémní catering. Tam můžou lidé ochutnat třeba maso z krokodýla, bizona nebo zebry.

autoři: Jana Švecová , Patrik Fišer , reČRoL
Spustit audio

Související