Sportoviště v kraji se otevírají

8. duben 2020 09:40

Kam vyrazit za sportem v Liberci, Semilech, Turnově a Jablonci nad Nisou, zjišťovala naše redaktorka.

Čtěte také

Od úterý 7. dubna je povoleno opět individuálně sportovat na venkovních sportovištích; zákaz vstupu veřejnosti na vnitřní i venkovní sportoviště platil od poloviny března. Vládní nařízení umožňuje v areálu i provoz tenisových kurtů, nohejbalového dvorce a beachvolejbalu, společnost ale musí nejprve tato sportoviště po zimě připravit na sezonu. Obvykle bývají podle jednatele společnosti SFM Liberec, která provoz městského areálu zajišťuje, Lukáše Přindy v provozu od konce dubna.

Počasí ke sportování láká

Kam za sportem v Semilech, Turnově nebo Jablonci?

Jak řekl semilský místostarosta Tomáš Sábl z Volby pro Semily, vedle základní školy v Řekách je skatepark, kam chodí hlavně mládež, ve městě jsou volejbalové kurty a nadšeně přivítali zmírnění opatření provozovatelé semilských tenisových kurtů. Lze jezdit na kolech a inlinech po cyklostezce a zaběhat si po Riegrově stezce. Pokud budou sportovci ve městě, měli by mít roušku, pojedou-li nebo poběží sami, nemusí ji mít.

V Turnově si lze zasportovat taky ve skateparku, zajet si po cyklostezce Greenway Jizera nebo zaběhat na atletickém stadionu. Strážníci ale budou, jak upozornila nezařazená místostarostka Jana Svobodová, dohlížet na to, aby lidé nesportovali ve skupinkách.

Na silnicích jsou řidiči upozorňováni na cyklisty

To samé platí v Jablonci, jak připomněla mluvčí tamního magistrátu Jana Fričová. Zasportovat si lze podle ní například na hřišti Nová Pasířská.

Na sportovištích, která jsou pod širým nebem, mohou být lidé bez roušek za předpokladu, že budou udržovat vzdálenost 2 metry od sebe. Nadále ale není možné využívat zázemí sportovišť, jako jsou například sprchy nebo šatny. Za splnění podmínek lze provozovat běh, cyklistiku, gymnastiku, venkovní bruslení, skateboarding, jízdu na koni, golf s maximálně 2 lidmi ve skupině hráčů, tenis, stolní tenis, badminton, volejbal, nohejbal, vždy nejvýše se 2 hráči na každé straně hřiště, vodní sporty, jako je jachting, kanoistika či veslování, při nejvýše 2 osobách na lodi, sportovní střelbu nebo sportovní letectví.

autor: Ivana Bernáthová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související