Hrál v Liberci hokej, teď pomáhá v turnovské nemocnici

25. březen 2020

Ani sportovci v současné situaci, při pandemii koronaviru a bezpečnostních opatřeních, nezůstávají stranou. Pomáhají třeba přímo v lékařských ordinacích. To je i příklad devatenáctiletého rodáka z Lomnice nad Popelkou Martina Maťátka.

Čtěte také

Martin Maťátko je studentem prvního ročníku lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. A když jim školu zavřeli, dohodli se se spolužáky, že by chtěli pomáhat, přestože v té době ještě nebylo mediků potřeba. „Sestřička u mého táty na ambulanci v turnovské nemocnici nemůže chodit do práce, tak jsem se rozhodl, že půjdu tátovi pomoct já, aby tu ordinaci nemusel zavřít,“ říká student všeobecného lékařství. Vybral si zajímavý a hlavně náročný obor, ve kterém je hodně blízko k současným problémům. Slyší o nich dnes a denně.

Martin teď pomáhá svému otci v turnovské ordinaci

Těší ho, jak se lidé dokázali v době pandemie koronaviru semknout. Jeho kamarádi a spolužáci hledají možnosti pomáhat. „Spousta lidí šije třeba roušky,“ dodává. A přidává taky poděkování všem lidem, bez kterých by spousta věcí nefungovalo.

„Velké poděkování patří všem lidem v první linii," říká Martin Maťátko

Současná situace ho možná o to víc utvrdila ve výběru budoucího povolání. Když bývalý hokejista Liberce, dnes hráč Lomnice nad Popelkou a také univerzitního výběru Karlovy univerzity, nastupoval do prvního ročníku, tak si ještě stoprocentně nebyl jistý správností volby a skutečností, jestli právě lékařskou profesi chce v budoucnu vykonávat.  „Čím dál víc zjišťuju, že jsem si vybral správně,“ říká mladý medik. „Člověk potřebuje motivaci k učení,“ dodává. Studiu už v minulosti přikládal velký význam a hokej k němu vnímá jako příjemný doplněk.

Hokej teď nehraje, pomáhá v nemocnici

autoři: ppe , Jana Pšeničková
Spustit audio

Související