Se spolumajitelkou restaurace: O tajemství vietnamské kuchyně
Hostem Dopoledne pod Ještědem byla paní Lien Hoang, spolumajitelka vietnamské restaurace v Jablonci nad Nisou.
Lien Hoangové bylo 15 let, když se před více jak 20 lety přistěhovala se svými rodiči do Liberce. V současné době je spolumajitelkou vietnamského bistra v Jablonci nad Nisou. S Ivetou Kalátovou společně nahlédly do vietnamské kuchyně. V čem se liší od české, a na čem si nejvíce pochutnávají čeští strávníci? Poslechněte si záznam rozhovoru.
Související
-
„Lidi nejvíc spojuje jídlo a kultura,“ říká pořadatel Festivalu národnostních menšin v Liberci
Hadí žena z Mogolska, tanec s vietnamskými klobouky, balkánská muzika, indická nebo ruská kuchyně. To vše si mohli lidé užít na Festivalu národnostních menšin v Liberci.
-
Festivalu národnostních menšin v Liberci se letos zúčastnili i cizinci z jiných měst
Čínské smažené knedlíčky, indická mrkvová chalva nebo arménský medovník. To byly některé speciality, které připravili zástupci národnostních menšin na liberecký festival.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...