Se spolumajitelkou restaurace: O tajemství vietnamské kuchyně
Hostem Dopoledne pod Ještědem byla paní Lien Hoang, spolumajitelka vietnamské restaurace v Jablonci nad Nisou.
Lien Hoangové bylo 15 let, když se před více jak 20 lety přistěhovala se svými rodiči do Liberce. V současné době je spolumajitelkou vietnamského bistra v Jablonci nad Nisou. S Ivetou Kalátovou společně nahlédly do vietnamské kuchyně. V čem se liší od české, a na čem si nejvíce pochutnávají čeští strávníci? Poslechněte si záznam rozhovoru.
Související
-
„Lidi nejvíc spojuje jídlo a kultura,“ říká pořadatel Festivalu národnostních menšin v Liberci
Hadí žena z Mogolska, tanec s vietnamskými klobouky, balkánská muzika, indická nebo ruská kuchyně. To vše si mohli lidé užít na Festivalu národnostních menšin v Liberci.
-
Festivalu národnostních menšin v Liberci se letos zúčastnili i cizinci z jiných měst
Čínské smažené knedlíčky, indická mrkvová chalva nebo arménský medovník. To byly některé speciality, které připravili zástupci národnostních menšin na liberecký festival.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.