Se spolumajitelkou restaurace: O tajemství vietnamské kuchyně

Hostem Dopoledne pod Ještědem byla paní Lien Hoang, spolumajitelka vietnamské restaurace v Jablonci nad Nisou.

Lien Hoangové bylo 15 let, když se před více jak 20 lety přistěhovala se svými rodiči do Liberce. V současné době je spolumajitelkou vietnamského bistra v Jablonci nad Nisou. S Ivetou Kalátovou společně nahlédly do vietnamské kuchyně. V čem se liší od české, a na čem si nejvíce pochutnávají čeští strávníci? Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.