Sasko zpřísnilo pravidla pro neočkované, nově už nesmí například do restaurací, kin ani posiloven

8. listopad 2021 16:45

V německém Sasku platí od 8. listopadu přísnější pravidla pro lidi, kteří se neočkovali proti koronaviru. Nově už nemohou do vnitřních prostor restaurací, stejně jako do většiny volnočasových zařízení. Saská vláda tak reaguje na rostoucí počty případů a malý zájem o vakcínu.

Novinka se vedle gastronomie týká například všech kulturních a sportovních akcí. Vstup je povolený už jen očkovaným a lidem, kteří se z covidu 19 nedávno uzdravili. Tohle takzvané pravidlo 2G by mohly vedle Saska zavést i další německé regiony - uvažuje o něm například Berlín.

Zavolali jsme redaktorovi Václavu Jabůrkovi.

Co všechno se v Sasku od 8. listopadu mění? Saský přístup by mohly už brzo následovat i další regiony. Kde o tom nově uvažují? Jiné opatření nicméně v Německu už teď budí skepsi, lidé si tam už skoro měsíc musí prakticky všechny testy platit ze svého - proč se to podle čelních politiků a vědců neosvědčilo? V některých německých městech začaly první vánoční trhy a po roční odmlce by se měl už brzy otevřít i tradiční trh v Drážďanech. Už je jasné, jestli na něj budou smět i lidé bez očkování?

Poslechněte si záznam telefonátu.

Spustit audio

Související