Regionální potravina Libereckého kraje 2022: Přestavujeme 9 nových držitelů prestižního ocenění
Cuketová vomáčka z Českého ráje
Cuketa ochucená karamelizovanou cibulkou a kořením, to je základ další oceněné regionální potraviny Libereckého kraje.
V seriálu týdne představujeme oceněné regionální potraviny Libereckého kraje. Porota vybírala z 82 přihlášených produktů 9 vítězů jednotlivých kategoriích. Nejlepší chuť a kvalitu z ovoce a zeleniny má cuketová vomáčka. A za ní nás do Českého ráje zavede redaktor Jaroslav Hoření.
Související
-
Jak rozumět etiketám. Čím kratší složení potravinářského výrobku, tím lepší, říká poradkyně
Většina lidí etikety na potravinách nečte, nebo jim nerozumí, jsou plné údajů. Jak se v nich zorientovat? S nutriční poradkyní Irenou Šedivou si povídala Iveta Kalátová.
-
Potraviny je možné reklamovat podobně jako jiné zboží. Zeptali jsme se v dTestu, jak na to
Některé potraviny se rychle kazí, i přesto je lze reklamovat. Kdy jsou potraviny vadné? A jak je reklamovat? Redaktorka Barbora Kvapilová se ptala právníka Matěje Svojtky.
-
Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje
V seriálu si můžete poslechnout příběhy 9 nových hrdých držitelů značky Regionální potravina Libereckého kraje, které se slavnostně předávaly 16. září v Liberci.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.