Regionální potravina Libereckého kraje 2022: Přestavujeme 9 nových držitelů prestižního ocenění
Kozí mléko z Nového Dvora
V seriálu týdne se věnujeme vítězným regionálním potravinám Libereckého kraje. Zavedeme vás do Nového Dvora na Českolipsku, odkud pochází oceněné kozí mléko.
V soutěži Regionální potravina Libereckého kraje v kategorii „Mléčné výrobky ostatní“ nejlépe uspělo kozí mléko. Redaktor Jaroslav Hoření se vydal za jejími výrobci do Nového Dvora na Českolipsku, paní Milenou Krejzovou a panem Michalem Jurášem. A dozvěděl se, že u kozího mléka záleží nejen na čistotě a péči.
Související
-
Jak rozumět etiketám. Čím kratší složení potravinářského výrobku, tím lepší, říká poradkyně
Většina lidí etikety na potravinách nečte, nebo jim nerozumí, jsou plné údajů. Jak se v nich zorientovat? S nutriční poradkyní Irenou Šedivou si povídala Iveta Kalátová.
-
Potraviny je možné reklamovat podobně jako jiné zboží. Zeptali jsme se v dTestu, jak na to
Některé potraviny se rychle kazí, i přesto je lze reklamovat. Kdy jsou potraviny vadné? A jak je reklamovat? Redaktorka Barbora Kvapilová se ptala právníka Matěje Svojtky.
-
Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje
V seriálu si můžete poslechnout příběhy 9 nových hrdých držitelů značky Regionální potravina Libereckého kraje, které se slavnostně předávaly 16. září v Liberci.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.