Příznivci zimních sportů oprašují lyže. Kam o víkendu vyrazit za sněhovou nadílkou v Libereckém kraji

Nadcházející víkend slibuje příznivé podmínky pro zimní sporty. V Libereckém kraji se otevře hned několik horských středisek a správci běžeckých tratí už upravili přes 100 kilometrů stop.

Od pátečního rána (10. prosince) mají otevřeno v jizerskohorských Rejdicích. Večer se přidá také středisko na Ještědu, které zároveň zahájí provoz nové, kilometr a půl dlouhé sjezdovky Nová Skalka, lanovka tam bude jezdit od 18 do 21 hodin. Ve stejném čase nabídne středisko pod vysílačem večerní sjezdování i v sobotu.

V sobotu a v neděli bude možné lyžovat také na dalších sjezdovkách, konkrétně na Severáku, v Rokytnici nad Jizerou a také v Příchovicích.

Bez potvrzení o covidu skipas nekoupíte

Dospělí lyžaři si mohou koupit skipas jen po předložení potvrzení o očkování, nebo prodělání nemoci covid-19 v uplynulém půlroce. Děti od 12 do 18 let mohou mít také PCR test provedený v posledních třech dnech. Děti do dvanácti let se se nemusí prokazovat ničím. 

Jak Českému rozhlasu v pátek 10. prosince řekl předseda Jizerské o.p.s Martin Kunc přímo během rolbování, upravených je zhruba sto kilometrů běžeckých stop.

Kromě větší části okruhu závodu Jizerská padesát se celý víkend bude pracovat také na dalších místech, například kolem rozhledny Štěpánka na Příchovickém hřebenu a na Benecku.

Na tratích takzvané Lužické magistrály se také postupně rozjíždí rolbaři a skůtraři a upravují první tratě. Část už si jich vyjezdili sami běžkaři, ale samozřejmě bude lepší, až stopy vyhloubí stroje.

Jediná sjezdovka na Českolipsku, areál v Polevsku, zatím nemůže spustit provoz. Podle tamního provozovatele Petra Správky je někde pokrývka teprve 25 centimetrů a to je málo.

Spustit audio

Související