Podívejte se s námi do opraveného obecního úřadu v Bedřichově

8. květen 2020 08:00

Po rekonstrukci je bedřichovský úřad výrazně rozšířený. Opravené je i tamní informační centrum, které je součástí úřadu, a které ročně navštěvují tisíce lidí.

V jizerskohorském Bedřichově opravili tamní obecní úřad. Roubenku, ve které sídlí, obec rekonstruovala půl roku. Díky opravě přibyly nové prostory, které budou sloužit jako sál pro jednání zastupitelů, pro vítání občánků i jako volební místnost. Zrekonstruované a na návštěvníky připravené je i bedřichovské informační centrum v budově úřadu. 

Na návštěvníky se těší také zrekonstruované informační centrum

Turistická sezona se blíží, a pracovnice infocentra očekávají letos velkou návštěvnost. Už teď si lidé houfně rezervují pobyty na léto; vzhledem k tomu, že bude omezená možnost pobytů v zahraničí, chystají se Češi hlavně do tuzemska. Bedřichov patří k oblíbeným lokalitám pro rodiny s dětmi. To se podle vedoucí infocentra Renaty van Vleet ani letos nezmění, a tak tady chystají teď novou naučnou stezku s názvem Zelené putování právě pro malé turisty.

Nezávislý starosta Bedřichova Petr Holub připomněl, že stavební firma na úpravách úřadu pracovala půl roku. Mezitím se úřad dočasně přestěhoval na stanici Horské služby, kancelář starosty tak byla v lyžárně. Teď už je starosta s úřednicemi zase zpět v chalupě uprostřed Bedřichova. Objekt se vizuálně změnil, některé místnosti jsou propojené, jsou tam nové podlahy, dveře a také dřevěné schody vedoucí do prvního patra. To je ta hlavní změna; dosud byl v podkroví chalupy soukromý byt, po rekonstrukci je tam velký zasedací sál.

autor: sas
Spustit audio

Související