Bedřichov otevřel obě velká parkoviště. Kraj dál apeluje na lidi, aby dodržovali karanténní opatření

Po několikatýdenní uzavírce kvůli mimořádným opatřením vlády se v Bedřichově rozhodli znovu otevřít obě velká parkoviště. Lidé tak mohou auta nechávat na centrálním parkovišti i na Maliníku. Parkovat se už dá také na Smědavě.

Liberecký kraj zatím nařízení uvolňovat nechce, například na silnici vedoucí na Jizerku proto dál nechává zákazovou značku, aby tam kromě rezidentů nikdo nemohl. Parkovací plochy, které spravuje Bedřichov, ale krajský úřad uzavřít nemůže. Apeluje tedy alespoň na lidi, kteří se do hor vydají, aby dál chodili jen ve dvojicích nebo s rodinou.

Parkoviště Na Maliníku bylo několik týdnů zavřené. Teď se ho obec rozhodla otevřít

Dodržování vládních opatření kvůli karanténě bude o víkendu kontrolovat na šedesát policistů. Ti vytipovali zhruba dvacet turistických oblastí, kde budou například dopravní hlídky kontrolovat řidiče. Policisté jsou v kontaktu i se starosty obcí v turisticky atraktivních lokalitách.

„Budeme se snažit represi používat co možná nejméně a já doufám, že naši občané se budou chovat slušně, že budou respektovat všechna usnesení vlády, nosit roušky, neshlukovat se a tak dále, abychom s nimi neměli nějaký problém,“ uvedl před víkendem krajský policejní ředitel Vladislav Husák.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související