Plánujete dovolenou a nevíte, kdo vám pohlídá psa? Jak fungují psí hotely

11. červenec 2023

Při odjezdu na dovolenou musejí lidé občas řešit, kam umístí svého domácího mazlíčka, kterého nemůžou vzít s sebou. Jednou z možností je ubytovat ho v psím hotelu. Jak funguje, zjišťoval v jednom takovém zařízení v Chrastavě redaktor Patrik Fišer.

Čtěte také

„Psí hotel je ubytování psa na základě toho, že páníček odjede na dovolenou, nebo na pracovní cestu, a potřebuje umístit psa po dobu své nepřítomnosti,“ představila psí hotel paní Leona Batalová, která sama jeden provozuje.

„Klient nejprve zavolá, domluvíme se na termínu, kdy psa přiveze. A něco mi o psu řekne, jestli třeba přeskakuje plot, jestli se snáší s ostatními psy…,“ popsala, jak se služba domlouvá.

„Neberu psy, které jsou agresivní. Když je pes agresivní už při předání, tak páníčkovi řeknu, že ne,“ odpověděla na otázku, zda některé psy nelze do hotelu přijmout. Přestože si někteří psi musí zpočátku v hotelu zvykat, po nějaké době se jim zase nechce vracet zpět k páníčkovi.

Co musí pes s sebou mít do psího hotelu? Kde jsou ubytovaní? Jak probíhá jejich pobyt? Poslechněte si reportáž z psího hotelu.

autoři: Patrik Fišer , reČRoL
Spustit audio

Související