Od blues po hard rock. Kapela The PeaNuts vydává své první album, pokřtí ho v benešovském Slunci

12. listopad 2021

Hostem Jakuba Marvana v pořadu Kultura pod Ještědem byl hudebník Matěj Myslivec. Se spoluhráči z kapely The PeaNuts vydávají první desku s názvem Dawn.

Čtěte také

V pátek 19. listopadu pokřtí semilsko-příbramská kapela The PeaNuts ve složení Matěj Myslivec, Václav Matěcha a Richard Jozefy své úplně první album Dawn.
Podle Matěje Myslivce, zpěváka a kytaristy, bude deska kompilací toho, co trio během tří let hraje. „Žánrově je to poměrně různorodé, od blues a blues rock až po hard rock, což je asi směr, kterým bychom se chtěli vydat,“ popsal.

CD, které The PeaNuts nahrávali s Vojtěchem Šilhánem, a na kterém ve čtyřech skladbách, včetně singlu Anxious Guy, hraje na klávesy Marek Ottl, budou křtít v restauraci Slunce v Benešově u Semil, celá akce začne ve 20 hodin a na křtu vystoupí také turnovská rock'n'rollová kapela Snap Call.

The PeaNuts

Jak vznikl nápad založit kapelu, kdo byl největší inspirací a kdo skládá hudbu? Jak spolu Matěj, Václav a Richard zkouší? Jaké to je, nahrávat album v současné době a kdo je sponzoruje? A museli při nahrávání dělat nějaké kompromisy? Poslechněte si rozhovor.

autoři: Jakub Marvan , reČRoL
Spustit audio

Související