Nový povrch i písek v doskočišti. Ve Frýdlantu otevřeli zrekonstruované atletické hřiště

26. září 2024 09:09

Město Frýdlant za jeho opravu zaplatilo 19 milionů korun. Atletický ovál budou využívat školy nebo sportovní kluby a v budoucnu i veřejnost. První sportovci už si běh na novém tartanu vyzkoušeli.

Opravený atletický stadion ve Frýdlantu

Redaktorka Kateřina Hartmanová na novém atletickém hřišti ve Frýdlantu zastihla děti ze Základní školy speciální ve Frýdlantu s jejich učitelem tělocviku Jakubem Husákem.

„Rozhodně tu teď funguje ‚wow efekt‘, protože když sem přijdeme, první, na co se děti ptají, je, jestli si můžou oběhnout kolečko. Na tom původním okruhu to bylo ‚doufám, že nebudeme běhat kolečka.‘ Tak uvidíme, jak dlouho to nadšení vydrží,“ říká tělocvikář.

Sportovci můžou hřiště využít několika způsoby. „Čtyři atletické dráhy, standartní délky 400 metrů, máme tady i steeple, to znamená, že máme i nádrž na vodu, která se dá napouštět, máme tady skok daleký, můžeme tady vrhat, skákat, v zázemí vzniknul kurt, dá se tam hrát tenis, volejbal, jsou tam i tvory na tyče,“ popisuje starosta Frýdlantu Dan Ramzer z ODS.

Hřiště bude sloužit nejen školám. „Bude pro školní děti, střední školy, které tady máme, hasiče a další sportovce, kteří si chtějí protáhnout tělo. Je to úplně o něčem jiném, než na škváře,“ doplňuje místostarosta města Jiří Stodůlka z ODS.

Aktuálně hřiště využívají školy a sportovní kluby. Radnice ale připravuje otevírací dobu i pro veřejnost. Podle vedoucí investičního oddělení města Dany Kiliánové je od 8 do 15 hodin otevřeno pro školy a pro veřejnost by mohlo být hřiště přístupné do 19 hodin.

Sportovci budou moct v budoucnu využívat i zázemí v novém kabinovém bloku. Jeho první část by měla být hotová v prvním říjnovém týdnu roku 2024, zbytek na jaře 2025.

Spustit audio

Související