V Jizerských horách se v sobotu pojede cyklistický závod Road Classics. Na jeho trase bude pro řidiče celá řada dopravních omezení

18. říjen 2024 14:34

Jizerské hory obsadí v sobotu 19. října stovky cyklistů při závodu Road Classics. Na více než stokilometrové trase musejí organizátoři uzavřít řadu silnic. Týká se to například centra Liberce, Bedřichova, Raspenavy a třeba Ještědu.

Cyklisté vyjedou pět minut před jedenáctou hodinou z náměstí Dr. Edvarda Beneše. Pojedou přes Husovu ulici do Bedřichova. Odtamtud se vydají směrem na Josefův Důl, přes horu Jizeru přejedou do Lázní Libverda dál do Raspenavy, Kryštofova Údolí a přes Křižany na vrchol Ještědu.

Kde budou dopravní omezení

Například centrum Liberce, konkrétně ulice Revoluční, Moskevská a náměstí před radnicí, bude pro dopravu uzavřené téměř celý den, od devíti do osmnácti hodin. Uzavírky pak řidiče čekají v podstatě na celé trase závodu. V Liberci bude dočasně uzavřená Husova ulice, pak silnice na Bedřichov a na Královku. V Josefově Dole bude střídavý provoz, aby mohli projíždět řidiči jedoucí od Desné na Horní Maxov.

Závodníci se od Josefova dolu vydají na Jizeru a Smědavu. Zavřená proto bude silnice číslo 290 od hory Jizery přes Bílý Potok na Smědavu. Řidiči se musejí připravit také na střídavý provoz od bývalé Jizerské chaty přes Lázně Libverda do Ludvíkova a pak ještě v Raspenavě.

Lidé, kteří by chtěli jet přes Raspenavu, můžou uzavírku objet přes Frýdlant. Všechny uzavírky potrvají jen v době, kdy budou cyklisté místem projíždět. Jakmile všichni závodníci projedou, organizátoři silnici okamžitě otevřou. Podrobný soupis tras a uzavírek lze najít například na stránkách roadclassics.cz.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související