Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje

Vítěz 2021 v kategorii Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy: Ruprechtovo maso ve vlastní šťávě

Ruprechtovo maso ve vlastní šťávě je poslední oceněnou Regionální potravinou Libereckého kraje, kterou v našem seriálu představujeme. Do řeznictví v libereckých Ruprechticích za řezníkem Jaroslavem Rydvalem nás zavede redaktor Jaroslav Hoření.

Ruprechtovo maso ve vlastní šťávě se vyrábí z vepřové plece, která je pouze nahrubo opracovaná, nakrájená na kousky a smíchána  s kořením. Směs se plní do sklenic a řádně se provaří. Maso je vhodné jako rychlý a chutný oběd do práce nebo na dovolenou, při které nechcete trávit dlouhý čas vařením.

Výrobce: MASO RYDVAL s.r.o.

Řeznictví a uzenářství U Rydvalů se nachází v libereckých Ruprechticích. Nabízí výhradně čerstvé maso z českých chovů a uzeniny vlastní výroby. Mimo kamenné prodejny disponuje také pojízdnou prodejnou, kterou zákazníci mohou potkat na farmářských trzích po celém kraji.

Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.