Některé lyžařské areály se začínají opět otvírat. Kde se v Libereckém kraji bude o víkendu lyžovat

20. leden 2023 10:34

Provozovatelé lyžařských areálů v Libereckém kraji díky ochlazení obnovují provoz. Mrazivé počasí umožní zasněžovat a 20. ledna 2023 se znovu rozjedou některé vleky. Kde konkrétně se bude o víkendu lyžovat, zjistila redaktorka Jana Švecová.

V pátek 20. ledna začíná večerní lyžování na Ještědu. Vleky začnou jezdit v 18 hodin. O víkendu budou ve středisku v provozu sjezdovky Nová Skalka a Liberecká, a to jak ve dne, tak i večer, konkrétně od 17 do 21. hodin. Lyžovat se bude na upraveném technickém sněhu.

V Jizerských horách se v sobotu 21. ledna začne opět lyžovat, na dvou místech. V provozu bude celý Severák v Hraběticích, včetně všech dětských vleků. Jezdit se bude také na Tanvaldském Špičáku, jak Českému rozhlasu potvrdil ředitel firmy, která střediska provozuje, Pavel Bažant.

S běžeckými stopami je to horší

Jizerská magistrála se zatím neupravuje, protože není co upravovat. Podle ředitele obecně prospěšné společnosti Jizerská Martina Kunce napadlo v Bedřichově jen asi 10 centimetrů sněhu. Ještě méně ho je na Jizerce, tam stále čekají na nový. Běžkaři zatím mohou trénovat pouze na stadionu v Bedřichově, kde jedou naplno sněžná děla.

O nic lepší není situace pro běžkaře ani v Kořenově. Podle informací z tamního informačního střediska není zatím ani tolik sněhu, aby tam mohla jezdit rolba, okruhy v Kořenově a kolem Příchovic se tedy také zatím neupravují.

Podle ředitele skiareálu v Rokytnici nad Jizerou Víta Pražáka napadlo v Krkonoších zatím jen několik málo centimetrů sněhu. V Rokytnici alespoň ve čtvrtek 19. ledna zprovoznili lanovky pro běžkaře nebo skialpinisty. Sjezdovky tam začnou zasněžovat o víkendu.

Pokud bude i nadále mrznout, případně sněžit, chtěli by v Rokytnici spustit provoz začátkem příštího týdne (23. ledna). Zasněžují také v Harrachově; tam chtějí hlavní provoz spustit s jarními prázdninami. Zatím tam jezdí jediný 400 metrů dlouhý vlek, vhodný hlavně pro děti.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související