Na Štědrý den do zoo: Ta liberecká pro vás chystá program i letos, zavolali jsme tam

23. prosinec 2020

Zoologická zahrada Liberec každoročně připravovala především pro děti zajímavý program. Letos je zavřená, na návštěvníky ale její zaměstnanci stejně nezapomněli. Co přichystali?

Čtěte také

Liberecká zoologická zahrada je letos na Vánoce kvůli vládním opatřením uzavřená Tradičně si v ní na Štědrý den krátily čekání na Ježíška tisíce návštěvníků, především rodin s dětmi. Letos to možné není, zahrada ale pro své příznivce přesto připravila náhradní program. Přiblížila ho mluvčí zoo Barbara Tesařová.

Štědrodenní procházka s kvízem

Pracovníci zahrady připravili procházku se speciálním kvízem, která tentokrát povede podél plotu kolem zoo. Arch s otázkami si zájemci můžou vyzvednout na pokladně zoo, která bude otevřena od 9 do 14 hodin. Po vyplnění stačí odpovědi poslat. Ze správných odpovědí pak v zoo vyberou 3 úspěšné luštitele, kteří získají celoroční vstupné do zoo zdarma

Dárky pro zvířata

Mimořádně bude otevřená vstupní hala do zoo, zájemci tam mohou nechat dárky pro zvířata pod vánočním stromečkem. Pracovníci zahrady doporučují přinést hlavně ovoce a zeleninu, sušené ovoce nebo ořechy. A pokud doma máte nepotřebné proutěné košíky, můžete je také přinést, dobrovolníci z nich v zahradě vyrábějí hračky pro zvířata.

autoři: Iveta Kalátová , Lucie Fürstová
Spustit audio

Související