Na Máchovo jezero poprvé vyplují výletní lodě. Podle jejich provozovatele ale zatím není koho vozit

8. květen 2021 09:12

Na Máchově jezeře v sobotu zahájí provoz výletní lodě. Zatím budou fungovat jako hromadná doprava, výletní plavby zatím protiepidemická opatření neumožňují.

„Budou to dvě zastávky mezi Starými Splavy a Doksy. Lodě budou jezdit jenom o víkendu, budou to časy 13 a 15 hodin z Doks a 13:20 a 15:20 ze Starých Splavů. Ono není moc koho vozit, protože rekreační zařízení jsou prázdná,“ přiblížil začátek sezony jednatel Regaty Máchovo jezero Vladimír Reichert.

Čtěte také

Změny, letos zatím spíše kosmetické, čekají i dvě hlavní pláže u Máchova jezera. Ty od předchozího provozovatele přebrala do správy dokeská radnice, která má na úpravy Hlavní pláže a pláže Klůček už připravenou studii. Podle ní by se měly zachovat bujné borové porosty, naopak by se mělo dbát na střízlivější vzhled různých provozoven a dalšího zařízení. Rychlost změn bude podle starostky Doks Evy Burešové ze SLK záviset hlavně na finančních zdrojích.

„V současné době jsme před schválením urbanistické studie, kterou by mohli zastupitelé v červnu posvětit. Následně si řekneme, která další etapa bude pro nás důležitá, kterou bychom začali. Rozpočet bude velmi důležitý k tomu, abychom věděli, jak jednotlivé projekty financovat,“ doplnila Eva Burešová. Město plánuje úpravy financovat z vlastních zdrojů, pomocí dotací i zapojením soukromých investorů.

Spustit audio

Související