Na loutkovou pohádku v šatech, košili… a v bačkůrkách

Slavnostně oblečené děti usedají na židličky v jedné liberecké mateřské škole. Jdou totiž „do divadla“, i když jdou v bačkůrkách. Přezouvat se nemusejí, herci i s loutkami totiž přijdou za nimi. Jak je to možné?

Čtěte také

Liberecké Naivní divadlo je sice kvůli opatřením proti šíření koronaviru zavřené, jeho pohádky ale stejně míří za dětským publikem. Vysílá je totiž například pravidelně každý čtvrtek na internetu. Jde o speciální program určený jen mateřským školám. V současnosti už ho sleduje téměř 80 školek nejčastěji na Liberecku. V mateřské školce z Ostašova, která teď ale kvůli přestavbě budovy částečně přesídlila do základní školy v Žákovského ulici byla „v divadle" s dětmi i naše reportérka. Poslechněte si to.

Po „představení“ děti z ostašovské školky nakreslily, co se jim v pohádce nejvíc líbilo, jejich obrázky dostanou herci Naivního divadla jako poděkování za pohádku.

O odkaz na čtvrteční pohádku Naivního divadla si můžou elektronickou poštou požádat mateřské školky z celé republiky. Další představení můžou zájemci sledovat kdykoliv na YouTube kanále Naivní divadlo Liberec dětem.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.