Město Turnov bude poprvé dražit byty k pronájmu. Jsou ve Skálově ulici

30. červenec 2024 09:11

V centru Turnova bude brzy k pronájmu trojice nově zrekonstruovaných bytů. Město je začátkem podzimu nabídne zájemcům formou dražby.

Byty vznikly po bývalých kancelářích městského úřadu ve Skálově ulici. Jeden byt je v přízemí, další dva jsou v patře budovy. Radnice je chce pronajmout za nejvyšší možnou částku, aby měla víc peněz na opravy svých dalších bytů. Podmínky dražby a minimální částku za měsíční nájemné bude projednávat rada města 7. srpna.

„Žadatelé budou mít informace na úřední desce. Tam bude formulář vypsání výběrového řízení. To znamená, za jakých podmínek se ten byt nabízí, jaká je tam minimální částka, bude tam nějaká fotodokumentace, ale bude tam i prohlídka bytů,“ přiblížila Dagmar Šrytrová z odboru správy majetku turnovské radnice.

Turnovská radnice vlastní zhruba 320 bytů. Většinu pronajímá sociálně slabším, zdravotně znevýhodněným občanům nebo seniorům. Z nájmů vybere město ročně zhruba 9 až 10 milionů korun. Opravy nebo větší rekonstrukce si ale žádají desítky milionů korun. I proto potřebuje město vybrat víc peněz za pronájmy.

„Abychom, pokud možno, získali maximum z toho samotného nájmu. A to maximum nám slouží k tomu, abychom zase vykompenzovali to nájemné na té druhé straně, které poskytujeme třeba sociálně slabším, znevýhodněným nebo seniorům,“ vysvětlil nezávislý starosta města Tomáš Hocke. 

Město připravuje k dražbě ještě další dva nájemní byty ve Shořalém mlýně.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související