LIVE ART! poprvé v Liberci. Soutěžilo se v klasice i popu

Liberec má novou pěveckou soutěž LIVE ART! a její premiérový ročník se konal v sobotu.

Do prvního ročníku postoupilo z pražského předkola víc než 70 mladých zpěváků a zpěvaček od šesti do pětadvaceti let, řekla ředitelka akce Veronika Mervartová.

Svůj talent ukázali porotě v sále Základní umělecké školy v kategorii klasický zpěv a na jevišti malé scény Šaldova divadla v kategorii pop. Soutěžící zpívali povinně jednu českou píseň, zazněla ale i angličtina nebo francouzština.

Svou soutěžní píseň na jevišti potemnělého divadla zazpívala například třináctiletá Amélie Lavaud (na snímku), která se na soutěž připravovala měsíc a půl. 

Nejmladším soutěžícím byl teprve šestiletý Tomáš Fečo. I jeho hodnotila sedmičlenná odborná porota složená z hudebních pedagogů i zpěváků a hudebníků. Jedním z porotců byl písničkář Michal Horák, který se v dětství pěveckých soutěží také účastnil.

Všichni vítězové jedenácti kategorií soutěže LIVE ART! získali skleněné trofeje ze sklářské školy v Novém Boru. Čekají je ale ještě odměny v podobě lekcí zpěvu, nebo nahrávky v profesionálním nahrávacím studiu.

Český rozhlas Liberec byl mediálním partnerem soutěže.

Porota a pořadatelé soutěže LIVE ART!
zdroj: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související