Liberecký Český červený kříž opět zahajuje kurzy pro dobrovolné pečovatele, je o ně zájem

9. prosinec 2021

Z výukové místnosti liberecké pobočky Českého červeného kříže se znovu stane improvizovaný nemocniční pokoj. V něm se budou vzdělávat budoucí pečovatelé, o které je nyní zase zájem.

Čtěte také

Liberecká pobočka Českého červeného kříže hledá dobrovolníky, kteří by pomáhali s ošetřováním, a to například pacientů v přetížených nemocnicích. Obnovila proto svůj improvizovaný nemocniční pokoj, kde dobrovolníky vzdělává. Zájem o jejich pomoc totiž opět roste. Dosud je museli členové libereckého červeného kříže posílat školit mimo region.

Kurzy ošetřovatelství pro dobrovolníky budou otevřené podle potřebnosti. „Musíme to v průběhu času monitorovat a tu situaci zhodnotit. Dokud bude potřeba, do té doby budeme kurz držet otevřený. Leden, únor, březen pravděpodobně kurzy ještě poběží, bude-li o ně zájem. Což nedokážeme předvídat,“ upřesnil ředitel Oblastního spolku Českého červeného kříže v Liberci Ondřej Hradec.

Co se v kurzech Českého červeného kříže budou dobrovolníci učit a jaké pomůcky k tomu budou potřebovat? V učebně školicího střediska se byl podívat redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související