Český červený kříž stále hledá dobrovolníky, kteří by pomáhali v Krajské nemocnici Liberec

13. březen 2021 08:42

Na covidových odděleních Krajské nemocnice Liberec pomáhají dobrovolníci Českého červeného kříže z celé České republiky. Pracují ve dvanáctihodinových směnách, ve čtyřčlenných týmech. Další dobrovolníky ale červený kříž stále hledá.

„Aby mohli dobrovolníci nastoupit, je potřeba, aby byli absolventy alespoň kurzu Základy moderního ošetřovatelství. Anebo měli zdravotnické vzdělání, byli studenty vyšších ročníků zdravotnických oborů nebo měli praxi z ošetřovatelství v sociálních zařízeních a podobně,“ přiblížil požadavky na případné dobrovolníky ředitel liberecké pobočky Českého červeného kříže (ČČK) Ondřej Hradec.

Zájemci se můžou podle Ondřeje Hradce hlásit přímo na krizové lince libereckého červeného kříže 725 305 257. A pokud nemají s pečovatelstvím dosud žádnou zkušenost, můžou pod vedením lektorů ČČK absolvovat zmíněný jednodenní kurz základů moderního ošetřovatelství.

„Uvolní nám to trochu ruce. Personál, který může pracovat na intenzivních provozech, ale byl zaseknutý na standardních odděleních, se nám pro intenzivní lůžka uvolní. Je to více než vítaná pomoc," uvedl pro ČTK k pomoci dobrovolníků v Krajské nemocnici Liberec její mluvčí Václav Řičář.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL | zdroje: ČTK , cck-liberec.cz
Spustit audio

Související