Liberecké Komunitní centrum Sdružení Tulipan působí už v 5 městech, nově v Českém Dubu

Působení původně jen libereckého Sdružení Tulipan poskytujícího pomoc lidem v mnoha směrech se rozrůstá. V pondělí 15. ledna 2024 otevřelo nové komunitní centrum v Českém Dubu.

Český Dub je pátým městem, kde působí Komunitní centrum Sdružení Tulipan. Na začátku třetího týdne roku 2024 se slavnostně otevřelo centrum v areálu Podještědského muzea. Prostory dříve sloužily jako byty na podporu lidí z Ukrajiny.

Město Český Dub se postaralo o vyklizení a menší stavební úpravy jako opravu podlah, malování a podobně. Sdružení Tulipan je pak zhruba v polovině prosince 2023 začalo vybavovat.

Komunitní centrum je určené pro podporu rodin s dětmi v duševní tísni a podporu osob se zdravotním omezením. Ve skutečnosti tam ale pomocnou ruku najde téměř každý, cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi od 6 let, dospívající a také dospělí do 64 let.

Spektrum poskytovaných služeb je velmi široké, jsou to různá poradenství od psychologického po dluhové, podpora při hledání bydlení, práce, k dispozici je individuální poradce, který se bude snažit pomoci s jakýmkoliv problémem. Komunitní centrum pořádá i různé volnočasové aktivity, výlety i přednášky. Všechny aktivity komunitního centra jsou zdarma, a to nejen pro klienty centra, ale i pro veřejnost.

Další pobočky Komunitního centra Sdružení Tulipan jsou v Liberci u kina Varšava, v Jablonci nad Nisou v Poštovní ulici nedaleko divadla, v Tanvaldu v Krkonošské ulici naproti knihovně a frýdlantské komunitní centrum Sdružení Tulipan je v Okružní ulici tam, co sídlí pošta.

Poslechněte si záznam živého vstupu redaktora Jaroslava Hořeního z nově otevřeného centra v Českém Dubu.

Spustit audio

Související