Liberecká divadla ruší představení. Šaldovo i Naivní

5. říjen 2020 13:55

Minimálně na týden musí divadlo F. X. Šaldy zrušit všechna plánovaná představení. Karanténa hrozí i Naivnímu divadlu v Liberci.

Divadlo F. X. Šaldy v Liberci musí zrušit všechna představení minimálně na týden, nejdřív bude hrát zřejmě příští týden, ve středu 14. října. Důvodem jsou hlavně karanténní opatření spojená s koronavirem. České tiskové kanceláři to řekla mluvčí divadla Michaela Pompová.

Liberecké divadlo FX Šaldy ruší představení

Do programu Šaldova divadla už citelně zasáhl nouzový stav, který platí od 5. října, a s ním spojená omezení, kdy není možné hrát operní a muzikálová představení. Hrát ale kvůli kontaktu s nakaženými nemohou nově ani činohra a balet. „Divadlo se vydezinfikovalo. Nějaké pozitivní nálezy jsou napříč celým divadlem a testovali se jak pracovníci technických složek, tak i umělečtí. A z toho důvodu teď divadlo nemůže hrát," uvedla Pompová. Znamená to podle ní, že se odkládá na neurčito také premiéra hry Burian původně plánovaná na pátek 9. října.

Preventivně ruší představení i Naivní divadlo

V kontaktu s pozitivně testovaným z velkého divadla byla i jedna členka souboru Naivního divadla Liberec. Až bude znám výsledek jejího testu, tak se rozhodne, jak moc chod tohoto divadla zasáhne karanténa. Podle dramaturga Naivního divadla Vítka Peřiny je ale už nyní jisté, že budou muset zrušit sobotní premiéru loutkové hry Boj o oheň.

autor: reČRoL | zdroje: ČTK , Divadlo F. X. Šaldy Liberec
Spustit audio

Související