Koronavirus: Testovací a očkovací centra v Libereckém kraji budou o svátcích zavřená

21. prosinec 2021 07:35

Čekací doba na PCR testy na nemoc covid-19 se v Libereckém kraji aktuálně pohybuje kolem jednoho až dvou dnů. Jde o údaje z testovacích center zřizovaných hejtmanstvím. Lidé, kteří se chtějí nechat otestovat například před vánoční návštěvou příbuzných, mají možnost jen do 23. prosince.

Čtěte také

Testovací centra na koronavirus a očkovací centra, kde se podává vakcína proti nemoci covid-19, budou během tří vánočních svátků uzavřená. „Mezi svátky to opět naběhne, ale 24. až 26. prosince tomu tak nebude. Každý si může udělat samotest, je to to nejjednodušší, co může udělat. A všem to vřele doporučuji, před návštěvou svých příbuzných,“ uvedl krajský radní pro zdravotnictví Vladimír Richter z ODS.

Očkovací a testovací centra v Libereckém kraji budou mimo provoz také na Silvestra a na Nový rok, stejně jako krajská registrační linka.

V ostatní dny budou centra fungovat podle své stanovené provozní doby, v provozu bude i telefonní linka 800 88 00 66, a to ve všední dny od 8 do 16 hodin a o víkendech od 8 do 13 hodin.

„Vánoce a období závěru roku by měly být chvílemi, kdy můžeme aspoň na okamžik zpomalit uspěchaný čas a užít si kouzlo svátečního klidu bez starostí a s těmi, kteří jsou nám nejbližší. Dopřejme to i zdravotníkům. Právě oni si odpočinek zaslouží po těžkém roce víc než kdokoliv jiný,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta z SLK.

autoři: Michal Jemelka , reČRoL | zdroj: Liberecký kraj
Spustit audio

Související