Kočíčí James Bond: Agent s povolením léčit

Jeho „Miss Moneypenny“, tedy Petra Konečná, byla hostem v Dopoledni pod Ještědem. Její profesí je canis a felino terapie, pracuje pro Krajskou nemocnici Liberec a pro organizaci Elva Help v Liberci.

Měla jsem velkou touhu pomáhat lidem, opravdu, jít za tím cíleně…
Petra Konečná, canis a felino terapeutka

Paní Petra Konečná s „léčivým" Jamesem Bondem - toho už ale v tuto chvíli zajímala všechna ta blikátka a přepínátka na vysílacím pultu libereckého studia

Felinoterapie, tedy česky „kočky léčí“, jak zkonstatoval moderátor Pavel Kudrna. A Petra Konečná ho doplnila, že vlastně každá taková terapie má název podle toho, se kterým zvířetem se pracuje. Když je to se psem, je to canisterapie, když to s kočkou, je to felinoterapie, a pak se to dále odvíjí od druhů zvířat; terapeuti můžou pracovat s koněm, s morčetem, s ptáky. A James Bond je mainská mývalí kočka.

Jak se paní Konečná ke zvířecí terapii dostala? Jak přišel kocour James Bond ke svému slavnému jménu? Kolik koček a psů má paní Konečná doma? Jak psa nebo kočku „vychovat“ k tomu, aby z nich mohli být terapeuti? A samozřejmě došlo i na tolikrát probírané rozdíly povah psů a koček. Poslechněte si to.

autor: Pavel Kudrna
Spustit audio

Související