Kočičí kavárna v Liberci? Těšte se, otevře v září

17. srpen 2018

Jedenadvacetiletá Anna Bernátová z Liberce miluje kočky a dobrou kávu, a tak přesvědčila svoji maminku, aby společně otevřely kočičí kavárnu.

Místo, kde mezi hosty volně procházejí kočky. V téhle kavárně to budou i opuštěná zvířata, o která pečuje liberecký spolek Šance zvířatům. Cílem je, aby si je právě hosté kavárny oblíbili a poskytli jim nový domov. „Vždycky jsme měli kočky a zároveň jsem toužila mít kavárnu, tak proč to nespojit,“ vysvětluje Anna Bernátová.

Seznamte se a vezměte si kočku domů

V první liberecké kočičí kavárně bude koček celkem dvanáct – část z nich stálých, část z nich bude bez majitelů – ze spolku Šance zvířatům. „Lidi se tu budou moct na kočky přijít podívat, pohladit, seznámit a případně si některou vzít domů,“ říká Anna.

Prostory budoucí kočičí kavárny v Liberci už se začínají rýsovat

Z budoucí spolupráce má radost Františka Zverková ze spolku Šance zvířatům: „Liberečáci po kočičí kavárně už dlouho toužili a my taky. Když se někomu nějaká kočka zalíbí, bude potřeba jen podepsat adopční smlouvu.“

Vybrat si nového čtyřnohého kamaráda nebo si jen tak zarelaxovat s kávou a kočkou na klíně budou moct lidé už v průběhu září.

Matka s dcerou splní sen mnohým Liberečanům, v září ve městě pod Ještědem otevřou první kočičí kavárnu
autor: Lucie Fürstová

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka