Kdo bude nejlepším regulovčíkem? Policejní soutěž v řízení provozu poprvé v Liberci

12. září 2019 10:37

V Liberci se dnes koná celorepublikové kolo soutěže dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce, takzvaných regulovčíků.

Dopravní policisté ze všech krajů republiky dnes řídí provoz na liberecké křižovatce Švermova. Co je pro hodnotící komisi důležité, popisuje vedoucí dopravního oddělení krajské policie v Liberci.

„Hodnotíme postoj a celkový vzhled, pokyny policisty a pohyb v křižovatce. Dále vystupování při převzetí a předání stanoviště, přesnost a srozumitelnost, ale také bezpečnostní situace na křižovatce a v jejím okolí,“ říká Jan Frieser.

V Liberci se koná policejní soutěž v řízení provozu

Nejlepší regulovčíky ze všech tuzemských krajů čekala před dnešním celorepublikovým kolem soutěže velká výzva. Museli se popasovat s jednou z nejsložitějších křižovatek v Liberci. Kromě aut jedoucích do několika směrů tak řídili i tramvaje a chodce.

Roli komisařky si vyzkoušela i naše reportérka Eva Malá a Tereza Trojanová z krajské policie. Spolu s dalšími hodnotily nejen výkony nejlepších dopravních policistů v zemi, ale i libereckých řidičů. „Je vidět, že je to opravdu zápřah. Zrovna je špička a jezdí hodně aut,“ říká Tereza Trojanová. „Mám napsáno, že jsou sympatičtí,“ dodává.

To, co se nejvíce líbilo ženskému zastoupení laické poroty, ale většinou odborná komise příliš ráda nevidí. Loni v celorepublikové soutěži uspěl Martin Neděla z dopravního inspektorátu v Opavě.

autor: Eva Malá
Spustit audio

Související