Jizerská padesátka uzavřela registraci. Kvůli koronaviru musela snížit kapacitu závodu

Organizátoři Jizerské padesátky ukončili s okamžitou platností registrace do únorového 54. ročníku legendárního závodu. Přistoupili k tomu po jednání na ministerstvu zdravotnictví. Důvodem ukončení registrace je zhoršující se epidemická situace.

„Znamená to, že se na start postaví něco málo přes pět tisíc účastníků. Další tři tisícovky, které čekaly na přihlášení do konce prosince či na leden, se bohužel už přihlásit nemohou. Z důvodu bezpečnosti a přísných hygienických opatření není možné závod uspořádat s větší kapacitou,“ přiblížil mluvčí závodu Richard Valoušek.

Známé závody v běžeckém lyžování by se, pokud to situace dovolí, měly konat od pátku 12. února do neděle 14. února. V programu připravované sportovní akce zatím zůstává hlavní nedělní závod ČEZ Jizerské 50 na 50 kilometrů a páteční Benzina Sprint.

Jak pořadatelé uvádějí na svém webu, tak aktuálně pracují s variantou závodu, ve které se co největší počet závodníků dostane na svou registrovanou trať, a přesto se potká co nejmenší počet lidí na trase i v zázemí závodu.

Jednání s ministerstvem budou pokračovat v polovině ledna. Po nich by mělo být definitivně jasné, jak bude letošní ČEZ Jizerská 50 vypadat nejen pro hobby a elitní běžce, ale i pro fanoušky běžeckého lyžování.

autoři: Pavel Petr , reČRoL | zdroj: jiz50.cz
Spustit audio

Související