Je to jak z pohádky, pochvalují si běžkaři sněhové podmínky v Jizerských horách

3. prosinec 2023 08:02

Mnohem dřív než jindy začala sezona zimních sportů. Jsou na to ideální podmínky - sněhu je dost po celém Česku. Od začátku víkendu proto do hor vyráží davy lidí. A to jak na první otevřené sjezdovky, tak na běžkařské trasy. V Jizerských horách natáčel náš reportér.

„Je to paráda, je to jak z pohádky,“ pochvaloval si jeden z oslovených běžkařů na stadionu v Bedřichově, který si v sobotu vyrazil užít čerstvý sníh do upravených stop v Jizerských horách.

„Máme upravených zhruba sto dvacet kilometrů běžeckých tratí. Snažili jsme se udělat kvalitní podklad a myslím, že se nám to povedlo. Teď uvidíme, jaký bude vývoj s počasím,“ přiblížil Martin Kunc, ředitel Jizerské, o, p. s., která se o úpravu běžkařských stop stará.

Údržbu tras můžou podpořit i samotní lyžaři, buď nákupem známky, nebo platbou přes QR kód. Ten podle Kunce najdou na každém mapovém stojanu na Jizerské magistrále. Sněhová nadílka nedělala radost jen běžkařům, ale i sjezdařům. V sobotu 2. prosince už totiž otevřeli první sjezdovku na nedalekém Ještědu.

Spustit audio

Související