Jak budou mít v závěru roku otevřeno nemocnice a lékárny v jednotlivých městech Libereckého kraje?

30. prosinec 2020 11:34

Mezi pracoviště, pro která neplatí žádné svátky, patří taky nemocnice. V jakém režimu budou v Libereckém kraji fungovat v závěru roku a s jakými omezeními tam musíme počítat, zjišťovala redaktorka Jana Švecová.

Čtěte také

Během Silvestra a na Nový rok budou mít zavřeno některé odborné ambulance nebo poradny. Omezený bude také provoz některých oddělení s neakutní péčí. Co se týká pohotovostí, například v České Lípě ji nahradí centrální příjem nemocnice s poliklinikou. V jablonecké nemocnici bude fungovat klasická pohotovost, stejně jako v jilemnické nemocnici. V krajské nemocnici v Liberci nahradí pohotovost ambulantní příjmy

Lékárny budou na Nový rok otevřené v nemocnicích v Liberci, v České Lípě a v Jablonci nad Nisou, kde ale bude zavřeno na Silvestra. Poslední den v roce budou mít otevřeno lékárny v Turnově a do 12 hodin také v jilemnické a frýdlantské nemocnici; tam ale budou mít zase zavřeno na Nový rok.

Jak budou mít otevřeno zubní pohotovosti?

Silvestr je pracovní den, zubaři, kteří neavizovali například dovolenou, by měli mít ordinace otevřené. Nový rok je svátek, dopoledne tedy slouží pohotovost v liberecké krajské nemocnici a večer Liberecká dentální v paláci Dunaj na Soukenném náměstí v Liberci. Konkrétní časy je dobré si ověřit na webových stránkách Libereckého kraje v sekci zdravotnictví nebo na webu České stomatologické komory.

Spustit audio

Související