Jak to bude o Vánocích se svozem domácího odpadu? Máme přehled

23. prosinec 2020 09:53

Kam s ním? Tradiční nerudovskou otázku si během vánočních svátků, kdy v našich domácnostech přibývá odpadu, pokládáme často, a to i přesto, že mnozí z nás pečlivě odpadky třídí. Budou se vyvážet popelnice i během svátků a jak to bude se sběrnými dvory?

Radnice měst a obcí slibují svozy odpadu během Vánoc zajistit. Například v Liberci budou popelářské vozy vyjíždět i 24. a 25. prosince v běžném režimu, jako v pracovní dny, jezdit nebudou pouze na Nový rok, ale v ulicích se objeví den poté, tedy v sobotu 2. ledna.

Také v Jablonci nad Nisou bude během vánočních svátků svoz odpadu probíhat dle běžného harmonogramu. K němu jsou navíc vyšlou do města i mimořádné probírkové vozy, které vyjedou například 26. prosince. Svoz stromků tam plánují na pondělí 11., 18. a 25. ledna.

O svátcích budou jezdit popelářské vozy také v Tanvaldu a Turnově, tam ale navíc vyjedou mimořádně také na Nový rok.

Sběrné dvory

Například sběrná místa v Belgické a Želivského ulici v Jablonci nad Nisou jsou stejně jako například ve Frýdlantu už zavřená a znovu se otevřou až v lednu. Vždy je ale dobré si otevírací dobu jednotlivých sběrných dvorů před výjezdem ověřit na webových stránkách příslušného města.

Spustit audio

Související