Roky pro nás dělá první poslední, teď je na nás, abychom mu pomohli, říká cyklokrosová šampionka

21. prosinec 2020

Jablonečtí cyklisté chystají finanční sbírku pro svého kamaráda mechaniky. Ten zůstává po pádu ze střechy v nemocnici a oni mu chtějí usnadnit návrat do běžného života.

Cyklisté z jablonecké Kooperativy by rádi pomohli svému mechanikovi a hlavně kamarádovi. Zotavuje se po těžkém úrazu, kdy spadl ze střechy a zůstal ochrnutý. Aktuálně leží na jednotce intenzivní péče v tanvaldské nemocnici.

Nepříjemnou událost, která se mechanikovi týmu Michalovi Hengalovi stala, popsala našemu redaktorovi šestinásobná republiková šampionka v cyklokrosu Pavla Havlíková. Dalším z iniciátorů chystané pomoci je trenér Miloslav Hollósi. Ten přidal aktuální informaci o zdravotním stavu Michala Hengala. „Je kompletně ochrnutý, hlava vnímá, čeká se, až začne sám dýchat, aby se s ním mohlo začít dál pracovat, směrem do života,“ řekl.

Čtěte také

Pomoc samotná bude i pro jablonecké cyklisty během na dlouhou trať. Jako první chtějí založit charitativní účet. „Spousta podpor se týká mladších lidí, Michalovi je nad 40 a na ty podpory nedosáhne. Abychom ho dostali zpátky do života, bude potřeba spousta financí,“ uvědomuje si Pavla Havlíková. Vypočítává zároveň, na co budou peníze třeba: „Potřebujeme k němu asistenci, rehabilitační pomůcky, pobyty v rehabilitačním centru. Na tohle všechno potřebujeme ty peníze vybrat.“

Jablonečtí věří, že se jim vše kolem chystané sbírky podaří nastartovat po novém roce. „Celou akci spustíme v Jabkenicích, na Mistrovství republiky v cyklokrosu. Michal patří do cyklistické komunity, věřím, že mu budeme umět pomoct,“ plánuje Pavla Havlíková.

autor: Pavel Petr
Spustit audio

Související