Jablonečtí baseballisté přepsali klubové dějiny. Příští rok budou poprvé ve své historii startovat v extralize

8. říjen 2020

Jablonecký Blesk dosáhl na historickou metu, zajistil si účast mezi domácí elitou, bude startovat v extralize. V nadstavbové soutěži tým dokázal vyřadit pětinásobného mistra Techniku Brno.

„Do sezóny jsme šli s tím, že se chceme dostat do nadstavby, i když jsme přišli o některé hráče, kteří šli hrát do extraligy; českým klubům totiž kvůli covidu chyběli ‚importi‘,“ přiblížil předsezónní plány na druhé metě hrající Michal Kubina. Těmi „importy“ myslel zahraniční hráče, kteří se letos do Česka nemohli dostat. Cíl jablonecký Blesk překročil a vybojoval si účast mezi elitou. Prakticky s domácím kádrem.

Jednou z opor byl stále ještě osmnáctiletý nadhazovač Jiří Hikl. Ten si v postupové sezóně pochvaloval hlavně jabloneckou kabinu: „My jsme jedna velká rodina, jsem moc rád, že s nimi můžu hrát,“ říká.

V prvním okamžiku asi hráčům vůbec nedocházelo, že přepisovali klubové dějiny. Teď už ale moc dobře vědí, čeho dosáhli. Ale čas na další oslavy nezbývá. Je třeba už přemýšlet, co bude třeba změnit. Podrobnosti upřesnil Michal Kubina: „Musíme zvednout kondici u hráčů a posílit nadhazovače, jinak na tom nejsme špatně, možná bude potřeba víc tréninků,“ dodal. Pro účast v extralize bude muset klub zajistit také, vedle kvalitní hráčské soupisky, i odpovídající rozpočet. To kvůli přání bojovat o střed extraligové tabulky. 

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související