Fotosoutěž Brody v Brodě: Železný Brod má celostátní v soutěži přes sto kousků

26. říjen 2016
Koktejl

Uherský, Železný, Vyšší, Český a Havlíčkův Brod – kromě části názvu mají tato města společnou ještě jednu věc, a to fotosoutěž s názvem Brody v Brodě. Už čtvrtým rokem ji pořádá Fotostředisko Havlíčkův Brod, letošní ročník, který sesbíral přes pět set soutěžních fotek, má dokonce i jednu novinku.

Soutěž odstartovala už letos v únoru, zasílat fotografie některého z Brodů mohli zájemci až do konce září. Soutěže se mohl zúčastnit každý – ať už z Brodu pochází, nebo tudy jen projíždí. „Jedná se o soutěž fotografů amatérů, kteří fotí pro radost,“ komentuje soutěž Jitka Kolová ze Železného Brodu.

Tři soutěžní kategorie: Krásy města, Život ve městě a Staré a nové

Soutěžit je možné ve třech kategoriích: Krásy města, Život ve městě a Staré a nové. Fotografií ze Železného Brodu je podle Jitky Kolové zatím méně než u předchozích ročníků, zlepšuje se prý ale kvalita pořízených snímků. „Hodně zaznamenáváme fotografie z místních kulturních akcí, obyvatelé fotí také místní památky,“ vyjmenovává časté náměty fotek Jitka Kolová.

Sešlo se celkem 518 fotek, jednu pětinu tvoří ty z našeho Brodu

Letos přišlo pořadatelům celkem 518 fotografií, z toho ze Železného Brodu jich je přes sto. Na fotogalerii se můžete podívat zde.

Soutěžní fotografie Tomáše Hilgera s názvem Strážci

Vítězové každé kategorie se tentokrát mohou těšit kromě věcných cen i na peněžní odměnu. První místo bude oceněno dvěma tisíci, na poloviční sumu se může těšit soutěžící na druhém místě a pět set korun obdrží fotograf na třetím místě.

Odborná komise bude fotky hodnotit ve středu 2. listopadu, následovat bude výroba katalogu a příprava výstavy všech fotek, která odstartuje v pátek 25. listopadu, kdy budou vyhlášeni vítězové a zároveň proběhne vernisáž.

Soutěžní fotka Radovana Smokoně s názvem Kříž
autor: Michaela Vlková
Spustit audio