FOTOGALERIE: Jak se dělá stream aneb V zákulisí projektu #kulturaprezije

2. prosinec 2020

Spolek Kultura, z.s. pro vás v listopadu připravil 10 koncertů, které jste mohli sledovat online, mimo jiné i na Facebooku Českého rozhlasu Liberec nebo na našem webu, kde jejich záznamy najdete i teď. Jak ale takový projekt vlastně vzniká a co všechno je „za tím“? Vezmeme vás do zákulisí.

Než se přenos koncertů regionálních kapel a hudebních uskupení dostane až k vám, je potřeba udělat velikou spoustu práce. Na technickém zajištění přenosů se pravidelně podílí 3 zvukaři, 1 osvětlovač, 6 kameramanů, mistr streamu, mistr střihač, 4 stagehands - tedy „bedňáci", 4 dámy z produkce, 1 moderátor, 1 fotograf, 1 grafik, 1 marketingová odbornice a 1 ředitel toho všeho, který to celé zastřešuje, rozděluje úkoly a ještě všechny členy týmu neustále podporuje a chválí.

Čtěte také

Spolek Kultura se díky podpoře měst Liberec, Frýdlant, Jablonec nad Nisou a Turnov rozhodl pokračovat dál a přenášet ještě další velké předvánoční koncerty.

  • 5. 12. 2020 - R+ Members Club (Rammstein tribute)
  • 6. 12. 2020 - 4 kapely z České Lípy + kapela X jazz + Robin Mood
  • 11. 12. 2020 – KÚD - 27 let online Speciálně ve 2D
  • 13. 12. 2020 - Vánoční koncert Big’O’Bandu
  • 20. 12. 2020 - Vánoční speciál

Organizátoři o projektu #kulturaprezije:

Musíte být doma? V pořádku! My přijdeme za vámi. Spouštíme společnou akci na podporu kultury našeho kraje a rozhodli jsme se, že neděle věnujeme kultuře. Pojďme si ji opatrovat. Pojďme si ji hýčkat. I v našem kraji máme skvělé muzikanty a divadelníky. Dáme jim prostor. Každý z Vás si jistě přijde na své a z velkého množství žánrů si vybere to pravé. Swing, jazz, dechovka, funky, rock i punk. Čeká nás velká přehlídka talentů Libereckého kraje. Kapely i taneční orchestry Vám přivedeme přímo do obývacích pokojů a dáme Vám šanci podpořit je.

Spolek Kultura, z. s. pořádá přenosy společně se Statutárním městem Liberec, Libereckým krajem a Českým rozhlasem Liberec.

Děkujeme, že jste s námi. Děkujeme, že Vám na kultuře záleží. Děkujeme, že Vás máme.

Petra Loulová a Marek Ottl

Spolek Kultura, z. s.

byl založen v roce 2015 Markem Ottlem, Petrou Loulovou a přáteli kultury v Libereckém kraji proto, aby pomohl zvýšit povědomí o hudebních, výtvarných a hereckých talentech, které kraj nabízí. Spolek je spolupořadatelem akcí jako je např. Majáles Liberec, FestRevival, Big Band Jam, ale také tanečních vystoupení, výukových zvukařských kurzů, apod. Bere si za úkol rozšiřovat kulturní dění v kraji, propojovat různá hudební uskupení a žánry na přeshraniční úrovni spolupráce a také propojovat generace. Udržet zájem o kulturu u mladých lidí je stejně tak důležité, jako v dnešní uspěchané době potěšit i generace starší.

Český rozhlas Liberec je mediálním partnerem projektu #kulturaprezije.

autor: reČRoL | zdroj: Spolek Kultura
Spustit audio

Související