Předvánoční putování za pověstmi Máchova kraje je letos jiné. Některé jeho části jsou jen online

29. listopad 2020 10:28

V Doksech je už přes třicet let nedílnou součástí oslav Vánoc také putování po pověstech Máchova kraje. Kvůli protiepidemickým opatřením se letos tradiční předvánoční akce musí obejít bez doprovodného programu i samotných pověstí předváděných živými herci v ulicích města.

Tamní skauti si ale přesto poradili a adventní putování zorganizovali. „Díky letošní situaci jsme nemohli uspořádat naši tradiční akci, a tak jsme vymysleli takovou alternativu, že jsme po městě rozmístili sedm stanovišť, sedm pověstí, které si může veřejnost projít,“ přiblížil vedoucí dokských skautů Jan Klacek.

Všechna stanoviště předvánočního putování budou v Doksech celou adventní neděli. Večer je skauti uklidí

Některé pověsti jsou napsané na cedulích, jinde je QR kód, přes který si zájemci můžou otevřít jednotlivá videa v mobilním telefonu.

„Jedná se o QR kód, který když návštěvníci načtou svým mobilním telefonem, tak se jim ukáže adresa na youtube a můžou si pak přehrát tu pověst. Mobilní apartát má snad každý doma. Takže rodiče, nebo děti natočili video, které nám pak poslali, a my jsme z toho sestříhali celou pověst,“ doplnil Jan Klacek.

Lidé si můžou připravenou cestu projít ještě po celou první adventní neděli, a to až do večerních hodin. Poté skauti všechna zastavení zase uklidí.

autoři: jij , reČRoL
Spustit audio

Související